23 Ocak 2016 Cumartesi

HAYDİ MİLASLILAR, ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASINA KATILMAYA…



Zeytindostu Derneği tarafından, “zeytin-zeytinyağı ve zeytin ürünleri” konulu 3. Ulusal fotoğraf yarışması düzenlenildi. Yarışmaya son başvuru tarihi 29 Şubat 2016 olarak açıklandı.

Zeytindostu Derneği tarafından yarışmaya katılım koşulları şu şekilde belirlendi: 
“Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 5(beş) fotoğrafla katılabilir. Her yarışmacı ancak bir ödül alabilir. Bir yarışmacı hem dereceye girebilir hem de diğer bir eseri mansiyon ya da sergilenmeye değer eserler arasında yer alabilir. Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır.”
 Dijital(sayısal), renkli veya siyah-beyaz olarak tek kategoride düzenlenecek olan yarışmaya gönderilecek eserler hakkında verilen bilgiler ise şöyle: “Analog çekilmiş fotoğraflar sayısal ortama aktarılmış olmalıdır. Yarışmaya katılacak fotoğraflar jpg/JPEG formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 2 Mb’den küçük olmamalı ve 5 Mb’yi geçmemelidir. Baskılı olarak gönderilen fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğraf üzerinde tarih, logo, isim, imza vb. gibi işaretler olmamalıdır. Ödül alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar orijinal boyutlarında eser sahiplerinden daha sonra istenebilir.”

Derneğin sitesinde, eserlerin işaretlenmesi ve gönderilmesiyle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: “Yarışma online(çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (eposta, kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir. Yarışma fotoğraflarının online(çevrimiçi) olarak gönderilmesi, http://zeytindostu.org.tr/  adresinden başvuru formunun doldurulması ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleştirilecektir. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır. Fotoğrafların kodlaması; katılımcılar katılım formunda isminin ve soyadının baş harfleri ile 4 rakamlı bir kod ve sıra numarası ile fotoğraflarını kodlayacaktır. Örnek: Kemal UYSAL için; KU5050-1”



Son başvuru tarihi 29 Şubat 2016 olan yarışmanın sonuçlarının ise 21 Mart 2016 tarihinde açıklanacağı duyuruldu.

Ödüller hakkında da şu bilgiler verildi; Birincilik Ödülü için: Özel Üretim Zeytinyağı(4 şişe 1000 ml) + Hediye Seti, İkincilik Ödülü: Özel Üretim Zeytinyağı(3 şişe 1000 ml) + Hediye Seti, Üçüncülük Ödülü: Özel Üretim Zeytinyağı(2 şişe 1000 ml) + Hediye Seti, Mansiyon: Özel Üretim Zeytinyağı(1 şişe 1000 ml), Sergileme/Satın Alma: En fazla 35 Eser.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye derneğin www.zeytindostu.org isimli sitesinden ulaşılabilinir.

(Haber: Nevzat Çağlar Tüfekçi)

Hiç yorum yok: