16 Ekim 2015 Cuma

MİLAS VE YATAĞANLI ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNİN, BÜYÜK BAŞARISI!


Her yıl İtalya'da yapılan ve dünyadan en kaliteli 500 zeytinyağının seçildiği FLOS Olei 2016 değerlendirmesi sonuçlandı. Bu yıl, geçen yıllara oranla bir hayli başarılı sonuç alındı.
Bölgemizden, Ali Osman Menteşe, Atilla Totoş(Turgut Anadolu Yatırım-Yatağan) ve Kairos Zeytinevi katalogda yer aldı.
Her üç üreticimizi kutluyorum. Onların bu büyük başarısının, bölgemizdeki diğer üreticilerimize de örnek olmasını diliyorum.
Bir zamanlar Milas zeytinyağına, ağız-burun kıvrılır, beğenilmez, rafinerilik olarak değerlendirilirdi. Şimdi ise uluslararası kataloglarda yer alıyor, uluslararası ödüller alıyor. Nereden nereye?
Herşey bilimsel üretim koşullarına uygun davranmakla oluyor demek ki... Ali Osman Menteşe bu çığırı açtı ve yolundan gidenler her geçen gün çoğalıyor...
www.alvegari.com olarak hepsini kutluyoruz.
İşte Sonuçlar:
90 Zetay [TR]
89 MENTESE Çiftliği, Sítare - Osman [TR]
89 Turgut Anadolu Yatirim [TR]
86 Yava [TR]
85 Laleli Zeytin ve Zeytinyağı İşletmesi [TR]
84 Kairos Zeytin Evi [TR]
83 Sankara Istanbul Biyoteknoloji [TR]
83 Zeytinseli Zeytincilik [TR]
81 Nar Doğal Ürünler [TR]
80 Genç Zeytin Bahçesi [TR]

Esperto Assaggiatore di Oli Vergine ed Extravergine di Oliva, Sommelier, opera nel mondo dell’enogastronomia e dell'olio extravergine di oliva.

ALVEGARİ.COM; YÖREMİZDEN EVİNİZE; SAĞLIKLI ÜRÜNLER...

Anadolu’nun güneybatı, Ege’nin güney kesiminde yer alan Milas’ın geniş coğrafyası içinde, çok çeşitli ürünler yetişmektedir.

Milas, bilinen beş bin yıllık tarihinde, çok sayıda uygarlığı yaşamış, Karya ve Menteşe Beyliği’ne başkentlik yapmıştır. Verimli toprakları üzerinde, her zaman canlı bir yaşam,  hareketli bir ticari faaliyet süre gelmiştir…

Mylasa’nın/Milas’ın bereketli toprakları üzerinde yaşam süren topluluklar, her zaman Milas’ın zengin doğasının ve verimli topraklarının kendilerine sunduğu doğal ve besleyici ürünlerinden güç almışlar, yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

"Yöremizden evinize" sloganıyla, yöremizin doğal, kaliteli, sağlıklı ve lezzetli ürünleri bir tıkla evinizde ve sofralarınızda...



Ürünlerimizle tanışınız..