1 Ekim 2015 Perşembe

‘alvegari.com’ niçin kuruldu?

Anadolu’nun güneybatı, Ege’nin güney kesiminde yer alan Milas’ın geniş coğrafyası içinde, çok çeşitli ürünler yetişmektedir.
Milas, bilinen beş bin yıllık tarihinde, çok sayıda uygarlığı yaşamış, Karya ve Menteşe Beyliği’ne başkentlik yapmıştır. Verimli toprakları üzerinde, her zaman canlı bir yaşam,  hareketli bir ticari faaliyet süre gelmiştir…
Mylasa’nın/Milas’ın bereketli toprakları üzerinde yaşam süren topluluklar, her zaman Milas’ın zengin doğasının ve verimli topraklarının kendilerine sunduğu doğal ve besleyici ürünlerinden güç almışlar, yaşamlarını sürdürmüşlerdir.
Milas bölgesinin en önemli besin maddesi ve geçim sağlayan ürünü; ‘zeytin’dir. Milas’ın memecik türü zeytinleri, hem sofralık olarak hem de zeytinyağı olarak insanların sağlıklı beslenmesini sağlayan en önemli gıda türleridir.
Milas ve Muğla’nın % 60’ı ormanlık alandır. Bölgenin hâkim bitki örtüsü olan çam ağaçlarının bulunduğu alanlara yerleştirilen kovanlardaki arıların meydana getirdiği  ‘çambalı’nın lezzetine doyum olmaz. Çiçekbalı da bölgenin önemli bal çeşididir.
Milas’ta el sanatları çok yaygındır. Bunların içinde en önemlisi halıcılıktır. ‘Milas Halıları’, dünyaca ünlüdür. Bozalan ve Karacahisar halı modelleri, en çok bilinenleridir.
Bölgemizin en önemli üretimi, geçmişi çok eskilere uzanan zeytinyağı sabunu üretimidir. Zeytinyağı sabunu, saça ve cilde iyi gelir. Besleyici özelliği vardır. Saçı ve cildi canlı tutar, parlak kılar.
Zeytin kolonyası ise, son yıllarda geliştirilen ve gittikçe beğeni kazanan bir üründür.   Zeytinyağlı sıvı sabun, zeytinyağı kremi, zeytinyağı şampuanı da; zeytinin yaşamımıza kattığı yeni ürünlerdir. Yöremiz üretimi olmasa da, zeytin ve zeytinyağı lehine bir ortam yaratmak için zeytinden elde edilen bu ürünler de, satıştaki ürünlerimiz arasında yer alacaktır.
İlerleyen süreçte, ‘alvegari’ markası adı altında yeni ürünler, tüketicilerimize sunulacaktır.
‘alvegari.com’, yöremizde yetişen sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketicilere sunulması, bir nebze olsun yöremizdeki markalı ürünlerin pazarlanmasına katkıda bulunmak için faaliyete geçirilmiştir.
‘alvegari.com’, her zaman müşteri memnuniyetini kendisine ilke edinecek, bundan ödün vermeyecektir. ‘Yöremizden evinize’ sloganıyla, yöremizin kaliteli ve doğal ürünleri, tüketicilerle buluşturulacaktır!..

İletişim: alvealvegari@gmail.com

Nevzat Çağlar Tüfekçi
alvegari.com / Girişimci

Hiç yorum yok: