27 Haziran 2012 Çarşamba

MİLAS'IN ZEYTİNYAĞINA ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ

Milaslı zeytinyağı üreticisi Osman Menteşe ilçede ürettiği zeytin yağıyla Belçika'da katıldığı uluslararası yarışmada altın madalya alarak 'Üstün Lezzet Ödülünü' almaya hak kazandı.
Milas'a bağlı Ağaçlıhöyük köyünde çiftçilikle uğraşan Osman Menteşe isimli vatandaş, kendi butik tesislerinde ürettiği Menteşe Som Zeytinyağı ile Belçika merkezli enstitü olan İnternational Taste&Qality Institute de (ITQ-Uluslararası Tad ve Kalite Enstitüsü) katıldığı yarışmada ürettiği zeytinyağı ile altın madalya ile Üstün Lezzet Ödülünü aldı.
Geçtiğimiz Nisan ayının 15'inde sona eren müracaat süresinin ardından ITQ tarafından yapılan değerlendirmelerde Üstün Lezzet Ödülünü almayı başaran Milaslı çiftçi Osman Menteşe, ödülünü 31 Mayıs'ta Belçika'nın başkenti Brüksel’de yapılan törenle aldı, Menteşe, elde ettiği başarının ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı makamında ziyaret ederek başarı belgesinin bir kopyasını hediye etti.
Zeytinyağı üreticisi Menteşe, burada yaptığı konuşmasında  köyündeki butik zeytin yağı sıkma tesisinde ürettiği zeytinyağının Belçika'daki ITQ isimli enstitü tarafından altın madalya ile ödüllendirildiğini belirterek; ''Ben bu gururu belediye Başkanı ile paylaşmak istedim'' dedi.
Bütün amacının Milas'ta üretilen zeytinyağının da üstün kaliteli olduğunu uluslararası düzeyde belgeleyerek, Milas'taki üreticilere de örnek olarak onlara yol göstermek olduğunu ifade eden Menteşe, şunları söyledi:
''Milas'ın yağının usulüne uygun üretildiğinde üstün kaliteli yağ olduğunu anlatabilmek ve gösterebilmek için tüm üreticilerin çaba sarf etmesi lazım. Bunun ötesinde üretilen üstün yağların  birlik haline gelip coğrafi tescil belgesinin alınması gerekli. Milas'ın adını bu şekilde kanıtlamak ve göstermek benim için önemli.''
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Osman Menteşe'nin daha önce de başka bir uluslararası yarışmada ürettiği zeytinyağı ile gümüş madalya aldığını hatırlatarak şunları söyledi:
''Sayın Osman Menteşe bu kez altın madalya getirdi. Bu güzel haberi basın mensuplarımız aracılığıyla paylaşarak kamuoyuna duyurmak istedik. Sayın Menteşe çiftçilik kimliğinin yanında bunu bilimsel kriterlere oturtmaya çalışan ve yaptığı işi severek icra edip ürünün en iyisini elde etme gayreti içinde bulunan örnek yurttaşımız. Biz onun bu çalışmalarından dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Elde edilen başarının bölgemiz ve kendisi açısından önemli bir tanıtım aracı olduğunu düşünüyoruz. Gayretlerinden dolayı kendisini ve arkadaşlarını yürekten kutluyorum.''


Kaynak: http://www.gazeteguneyege.com/

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayın blog kullanıcısı paylaşımlarınız ve makalelerinizi çok beğendik Kiralık jet olarak paylaşımlarınızı ve makalellerinizin devamını diler teşekkür ederiz...